21 Eylül 2007 Cuma

Hürriyet çıplak galerileri neden kaldırdı?

Çünkü Hürriyet yönetimine sunulan son araştırma raporunda artık Hürriyet’in internet sitesinin filtreleme programlarına girmek üzere olduğu duyuruldu.

Türkiye’nin en fazla hit alan internet sitelerinden Hürriyet.com.tr, açık kadın fotoğrafları kullanmama kararı aldı. Meğer bu ani kararın altında başka şeyler varmış.

Çünkü Hürriyet yönetimine sunulan son araştırma raporunda artık Hürriyet’in internet sitesinin filtreleme programlarına girmek üzere olduğu duyuruldu.
Yani Türkiye’nin en büyük gazetesinin internet sitesi çıplak kadın galerilerini yayınlamaya devam ederse, özellikle çocukların bilgisayarlarını koruyan filtreleme programları, koruma kalkanı içine Hürriyet.com.tr’yi de alacaktı.
Hatta bir firma bunu “üzülerek uygulayacağız” diyerek Hürriyet yöneticilerine rapor etti.

Bu uygulama ile evinde bilgisayarı olan bir çocuk, Hürriyet ne yazmış diye baktığında, filtre programlar yüzünden evinden gazetenin internet sitesine giremeyecekti. Bu tehlikeyi gören

Hürriyet de hemen sitesini çıplak kadın fotoğrafları ve foto galerilerden arındırma kararı aldı.
Ve bir de Medyatava notu: Suudi Arabistan’da devlet, halkın açık sitelere girmesini engellemek için uzun süredir bazı sitelerin erişimini kesmiş durumda. Hürriyet ve Milliyet’in internet sitesi de 3 aydır Suudi yetkililerin ‘erişim yasağı’ getirdiği adresler arasında. Orada çalışan Türkler’in “Çıplak fotoğraflar yüzünden gazetelerimizi okuyamaz olduk” serzenişi de zaman zaman çeşitli forumlarda yer buluyor.
Moralhaber.Net

Hiç yorum yok: