21 Eylül 2007 Cuma

Doğan yine çelişkili!

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda önceki gün AK Parti’nin düzenlediği mitingi Hürriyet ve Milliyet Gazetesi iki farklı ‘açıdan’ gördü.

Hürriyet Gazetesi dün yayınladığı haberinde ‘AKP’nin ağır toplarıyla yapılan Gündoğdu Meydanı’ndaki miting, 13 Mayıs’ta aynı meydanda yapılan 1.5 milyon kişinin katıldığı Cumhuriyet Mitingi’nin gölgesinde kaldı. Üstelik 70 balıkçı teknesi ve bir vapur AKP bayraklarıyla süslenip denizden destek verdiler’ yorumunu yaptı.
İşte Hürriyet’in yayınladığı fotoğraf
Büyük resim tıklayınız

Milliyet Gazetesi ise ‘miting, katılım konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi. AKP’liler alanda 140 bin kişinin bulunduğu iddia ederken CHP’liler 10 bin kişi olduğunu savundu. MHP’li yöneticiler de AKP’nin, İzmir mitingine kent dışından yaklaşık 500 araçla insan taşıdığını tespit ettiklerini söyledi’ şeklinde haberini bugün yayınladı.
Bu da Milliyet Gazetesi’nin yayınladığı fotoğraf

Büyük resim tıklayınız
İşte bu da Anadolu Ajansı’nın geçtiği fotoğraf
Büyük resim tıklayınız

Aynı gruba ait iki gazetenin meydanlardaki kalabalığı farklı göstermesi ve Cumhuriyet mitingleri kıyaslaması farklı yorumlara sebep oldu.
Hürriyet Gazetesi’ndeki fotoğrafta Ak PartiGündoğdu meydanını hıncahınç doldururken Milliyet’in fotoğrafında oldukça az bir kalabalık gözüküyor.
İki haber yan yana geldiği zaman yoruma ihtiyaç bırakmıyor.

Samanyoluhaber.com
2007-07-10 16:17:15

Hiç yorum yok: