21 Eylül 2007 Cuma

Halk aptal değilmiş!

“Halk, sandığımız kadar aptal değilmiş!…”
23 Temmuz 2007 Pazartesi 08:51

Evet, önceki yazıda belirttiğim gibi gece yarısına kadar haber bültenlerine uzak durdum. Birkaç telefon mesajı ile öğrendim AKP’nin zaferini.Gece eve geldiğimde merakla Tv. Kanallarını gezmeye başladım. Baktım ki Kanatürk’de Tuncay Özkan ve Mine Kırıkkanat seçim değerlendirmesi yapıyor…
Tuncay’ın yüzünden düşen bin parça..Mine Kırıkkanat ise özeleştiri yapıyor…
(Mealen) “Biz sol olarak halka bir şey veremedik. Sadece Atatürkçülüğü kullanarak, halkı rejim tehlikesiyle korkutarak oy almaya çalıştık vs…”Derken, utanmadan ve sıkılmadan bombayı patlatıyor Mine;“Halk, sandığımız kadar aptal değilmiş!…” “Hah şunu bileydin Minnoş” dedim kendi kendime…

Bu köşeden anlatmaya çalıştık hep:Başkalarının kötü olması senin iyi olduğunu göstermez!Sürekli, AKP kötü, memleketi satıyor suçlamaları…Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor suçlamaları…ABD uşağı suçlamaları…Evet, memleket kötü yönetiliyor olabilirdi. Terör durdurulamıyor, kapkaç önlenemiyor olabilirdi… IMF’ye esir, ABD’ye kukla hale gelmiş bir ülke olabilirdik…Çok daha iyi kadrolara ihtiyaç vardı.Ki doğrudur, haklısınız…Peki siz ne vaadettiniz? Hangi projeyle çıktınız halkın karşısına? Cumhuriyet elden gidiyor, rejim elden gidiyor, laiklik, Atatürkçülük elden gidiyor…AKP karşıtı olan her melanete sempati ile baktınız. Sırf AKP karşıtı diye olmadık adamlarla koyun koyuna girdiniz.
Seçim bildirgelerinize bakıyoruz:Farklı hiçbir plan proje yok!Biri Cumhuriyeti kurtaracak! (Nasıl ve kimden? Halktan mı?)Diğeri terörü bitirecek! (Milletvekillerini dağa mı gönderecektin, yoksa bizim askerin yerine mayınlara basacak yabancı asker mi ithal edecektin)Sizin gördüğünüzü halk da görüyordu zaten.

Fakat sizlerin de memlekete ilaç olmayacağınızı farkedemeyecek kadar aptal da değildi.
“Ben daha iyiyim” demek yerine hep “o kötü” demeyi yeğlediniz. Yani umut olamadınız.…ve halkı aptal yerine koymanın cezasını ağır şekilde ödediniz. Meclis’in yeni yapısıyla ilgili değerlendirmeleri bir sonraki yazıya bırakacağız.Ancak sıcağı sıcağına ilk aklıma gelenleri söyleyeyim:Mazot 1 Yee Tee Lee Olmayacak!Cumhuriyet tehlikede değilmiş!
Baykal rekorlar kitabına girecek! Hem yüzme hem de seçim kaybetme konusunda…

Kaynak: http://www.sonsayfa.com/author_article_detail.php?id=3007

Hiç yorum yok: